Lasagne

En god lasagne är aldrig fel. Denna har jag gjort i många år och är älskad av alla jag känner (ingen har vågat säga något annat i alla fall).

Tidigare hade jag riven ost i såsen och som topping, men har nu slutat med det och det blir lika bra för det. Men om du vill ha riven ost i och på så är det bara att köra på det. Det finns riven vegansk ost att köpa.

Färsen

  • 300 g Sojafärs (anamma)
  • 1 halv gul lök
  • 450 g finkrossade tomater
  • 1 glas vatten
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Kryddor: Salt, Svartpeppar, Oregano, Grönsaksbuljong

Såsen

  • 0,5 dl flytande mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 liter Oatly “ikaffe”
  • Kryddor: salt, mald muskot
  • (Vegansk riven ost)

Övrigt

  • Lasagneplattor
  • (Vegansk riven ost)
  • En stor sallad (tomat, sallad, gurka, paprika, eller vad som önskas)

Häll margarinet i en kastrull, vispa ner mjölet och häll sedan i Oatly ikaffe, börja med halva och rör om ofta/hela tiden, tillsätt resten.Börja med att sätta på ugnen, 200°c. Hacka löken. Stek lök och sojafärs. Häll i krossade tomater, vatten, vitlök och kryddor, låt koka på låg värme.

Varva i ugnsfast form: färs, lasagneplatta och sås, ca 3 lager beroende på storlek på form. (Toppa eventuellt med riven ost.)

Grädda i 20 eller 40 min beroende på lasagnplattorna. Ta sedan ut och låt stå 10 min före servering.

En reaktion på ”Lasagne

Kommentarer inaktiverade.