Oumph-Shawarma

Originalreceptet hittar du Zeinas Kitchen, en matblogg med flera inspirerande maträtter.

Svensk Mellanöstern Streetfood.
Detta recept är en suverän ersättare för KycklingShawarma.

Servera med ris, bulgur eller pommes och flera små kalla meze, t.ex Hummus, Baba Gannouge, Paprikaröra Muhammara, Vitlökssås, Fattoush eller Tabbouleh. Eventuellt något pitabröd till.

Tyvärr var det så gott så det vart ingen bild på maten. Kommer senare..

Steg 1 – marinering (8-12 timmar)

  • 2 påsar halvtinad Oumph The chunk
  • 1 Oatly iMat Fraiche
  • 0,5 dl ketchup
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Halv pressad citron
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1,5 msk Shawarmakrydda (recept på kryddblandning här)

Steg 2 – tillagning (30-40 min)

  • 1 paprika
  • 1 gul lök

Blanda ihop marinaden och rör ner Oumph’en. Låt marinera minst 8 timmar.

Strimla löken och paprikan. Blanda med den marinerade Oumph’en i en stor ugnsform. Gratinera i ugn på 200° med grillfunktion, ca 30-40 min. Servera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *