Currysås med ris och vegobitar

Mitt egna recept på kyckling med currysås, fast utan kyckling. Jag brukar gilla att använda Ica’s Vegobitar Fajitas, dom är bra kryddade och har en härlig konsistens. Men man kan använda det man själv tycker passar eller har hemma. Detta tillfälle vart det Oumph The Chunk, fick inte riktigt till kryddningen på dessa.

  • 4 port ris
  • Valfria grönsaker
  • 2 paket Vegobitar Fajitas från Ica Gott Liv
  • Valfritt: Curry, Garam Masala pulver, gurkmeja, grillkrydda

Såsen

  • Ca 4-5 dl vatten
  • Ca 1 tsk Lantbuljongpulver (Renée Voltaire)
  • Ca 0,5 dl flytande margarin
  • Ca 1 tsk curry
  • Ca 0,75 dl vetemjöl

Koka ris efter anvisningar. Stek vegobitarna och krydda eventuellt med någon/några kryddor.

Koka upp vatten med buljongpulver. Spara till senare. Smält margarinet och vispa ner curry och fräs några sekunder. Vispa sedan ner mjölet. Häll i den varma buljongen och låt sjuda några minuter och vispa då och då.

Servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *