En god viltskavsgryta under hösten är ett måste. Jag brukar servera denna med ris, men vill man göra potatismos istället så gör man det.

  • 3 små steklök
  • 300 g Vegme Pulled (ej marinerad)
  • 5 dl iMat matgrädde
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk Lantbuljongpulver (Renée Voltaire)
  • Trattkantareller, vanliga gula eller annan svamp
  • 5-10 torkade enbär
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad timjan

Hacka löken och stek. Stek sedan Pulled Vegme med den hackade löken. Häll över matgrädde, tomatpuré, senap, buljongpulver och enbär. Rör om.

Tillsätt svamp och timjan. Torkade trattkantareller brukar jag blötlägga innan. Frysta kantareller brukar jag steka innan eller tillsammans med Vegme.

Låt allt koka på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med ris eller potatismos samt grönsaker.

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.