Currysås med ris och vegobitar

Kyckling med currysås är en fin klassiker. Här har jag det perfekta ersättaren, Hälsans kök Filébitar.

Till skillnad mot övriga soja produkter så blir dessa inte mjuka och svampiga utan är fasta men ändå inte torra, precis som när man lyckades steka kyckling perfekt.

Efter du testat detta recept kommer du inte gå tillbaka till annat!

  • 4 port ris
  • 2 paket Hälsans kök Filébitar
  • Kryddor: Curry, Garam Masala pulver, grillkrydda
  • Romansallad
  • Tomater
  • Ärtor
  • Broccoli

Såsen

  • Ca 4-5 dl vatten
  • Ca 1 tsk Lantbuljongpulver (Renée Voltaire)
  • Ca 0,5 dl flytande margarin
  • Ca 1 tsk curry
  • Ca 0,75 dl vetemjöl

Koka ris efter anvisningar. Stek filébitarna och krydda med curry, garam masala och lite grillkrydda. Hacka sallad, tomat och broccoli, koka ärtor.

Koka upp vatten med buljongpulver. Spara till senare. Smält margarinet och vispa ner curry och fräs några sekunder. Vispa sedan ner mjölet. Häll i den varma buljongen och låt sjuda några minuter och vispa då och då.

Servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *