Kladdkaka

Bästa kladdkakan!

Efter att ha provat olika veganska kladdkakor och experimenterat med “No-egg” så har jag kommit fram till ett resultat.
Mitt gamla kladdkake-recept, byta ägg mot kikärtsspad, och du har en dröm att äta.

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • Riven kokos
  • En skvätt margarin

Sätt ugnen på 180°c.

Smält 100g margarin.

Smörj en ugnsform och strö riven kokos i den. (Receptet är för en rund form, använder man en fyrkantig som på bilden, så är det bra att dubbla eller öka med hälften av allt)

Häll kikärtsspad i en bunke och blanda med socker och salt.
Sedan rör du ner bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kakao. Blanda väl, och rör slutligen ner det smälta margarinet.

Häll smeten i formen och grädda i ugn.

Tiden varierar på ugn, 18-22 minuter. Håll koll på kakan! Man kan testa om den är klar mot slutet genom att luta formen, rör det sig fort, “rinner”, så behövs lite mer tid och rör det sig med någon mer seghet så är den klar.

Ta ut och låt svalna. När den svalnat ett tag så ställ in i kylen fram till servering.