• 1,5 kg fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk buljongpulver

Dressing

  • 0,5 dl vinäger (vitvin)
  • 1 msk senap
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk kapris
  • 1 burk svarta oliver
  • 1 rödlök (tunna skivor)
  • Hackad färsk gräslök

Koka potatisen med skal. Under tiden finhackar du gul lök och strimlar purjolöken.

Skala potatisen när den fortfarande är varm och dela i större bitar ner i en skål. Rör ner löken.

Koka upp vatten och buljongpulver och häll över potatisen.
Rör om ibland.

Blanda till dressingen och häll över potatisen.

Detta är godast att göra en dag innan.

Före servering toppas potatissalladen med gräsköken.

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.