Vegansk Morotskaka

“Den godaste och saftigaste jag ätit” är kommentarerna vi får på denna morotskaka av alla bekanta som tar en bit (eller 2).

Del 1

  • 4 tsk No-egg (eller kikärtsspad, 2 dl)
  • 8 msk vatten (behövs ej om du tar kikärtsspad)
  • 2,25 dl rapsolja
  • 350 g finrivna morötter

Del 2

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 4,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt

Glasyr

  • Ca 100 g Creamy Smooth (Tofutti)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl florsocker

Gör såhär:

Sätt på ugnen, 165°C. Riv morötter smått. Blanda No-egg och vatten i en bunke. Blanda i rapsolja. Kör sedan med elvisp och vispa i morötterna, ta lite i taget.

Blanda alla ingredienser för “Del 2” i en bunke. Rör sedan ner blandningen med sked/slev i morotsblandningen.

Häll ner i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 30-40 min 165°C.

Låt kakan svalna.

Blanda till glasyren och bred över kakan och låt sedan stå i kyl tills servering.

En reaktion på ”Vegansk Morotskaka

Kommentarer inaktiverade.