Vegobollar / Sojabollar

Fantastiskt goda Vegobollar eller köttfria “köttbullar”. Men jag nämner dom som bollar, eftersom dom är runda. Köttbullar borde ju heta köttbollar om man tänker efter. Bullar är ju fikabrödet, kanelbullar, vaniljbullar, etc.

Dom passar perfekt till pasta eller kokt potatis, eller varför inte en god potatismos?

Hur som helst, här är receptet:

  • Formbar färs (Anamma)
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Salt
  • Timjan
  • Spiskummin
  • Ströbröd

Jag skriver inte ut måtten på hur mycket du ska ha. Allt beror på hur mycket färs man tar, sedan är tipset att krydda lite lagom av allt efter egen smak.

Tina färsen på en ugnsplåt (eller något annat med stor yta), tar 30-60 min.

Hacka lök och vitlök som sedan steks mjuk. Sprid ut över färsen. Krydda med salt, timjan och spiskummin.

Forma och rulla bollar. Strö ströbröd över bollarna på plåten och skaka plåten så dom rullar runt i det spillda ströbrödet.

Stek på medelhög värme. Klart att njutas!