En härlig försvenskad indisk rätt. En palak paneer, men utan paneer. Har testat så många Tikka Masala recept utan att bli nöjd med smaken. Detta recept är inte en Tikka Masala, utan något mycket bättre och är en vinnare.
Serveras med nybakade Naanbröd. Recept finner du här.
4 portioner. Serveras med ris och naanbröd.
- 1 paket filebitar (hälsans kök)
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tomater
- 2 msk riven ingefära
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk garam masala
- 390g krossade tomater
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 2,5 dl imat grädde
- 1 msk buljongpulver
- 1-2 påse färsk spenat
Dela löken och tomaterna i bitar. Hacka vitlöken. Riv ingefäran. Tina filebitar och stek dom på sidan av i en egen panna.
Värm oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök, tomater, ingefära, tomatpuré och garam masala några minuter.
Tillsätt sedan krossade tomater, vin, grädde och buljong. Småkoka 6-7 minuter. Rör ner spenaten och filebitarna. Låt puttra en stund.
(Grädda eventuellt naanbröden nu)
Servera!
1 kommentar