Färsspett

  • 300 g Formbar färs
  • 0,5 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl Matlagningsgrädde
  • 0,25 dl ströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 0,5 msk scharlottenlökfond
  • 2 knippe färsk persilja
  • Ett gäng träspett
  • 1 citron

Hacka lök och vitlök, stek den mjuk.

Blanda grädde, ströbröd, salt, och den stekta löken. Rör sedan ner färsen, soja och fond.

Hacka persiljan och blanda den i smeten.

Forma avlånga biffar och tryck in spetten.

Stek en fin yta i stekpannan som du hade till löken. Lägg sedan i en ugnsform och tillaga ca 15 min på ca 200°c.

Servera med citronklyftor till och klyftpotatis eller bulgur, samt en god sallad och tzatziki.

Följande är inte min bild, utan min inspirationskälla. (Bilden kommer från Vegme)