• 300 g Formbar färs
  • 0,5 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl Matlagningsgrädde
  • 0,25 dl ströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 0,5 msk scharlottenlökfond
  • 2 knippe färsk persilja
  • Ett gäng träspett
  • 1 citron

Hacka lök och vitlök, stek den mjuk.

Blanda grädde, ströbröd, salt, och den stekta löken. Rör sedan ner färsen, soja och fond.

Hacka persiljan och blanda den i smeten.

Forma avlånga biffar och tryck in spetten.

Stek en fin yta i stekpannan som du hade till löken. Lägg sedan i en ugnsform och tillaga ca 15 min på ca 200°c.

Servera med citronklyftor till och klyftpotatis eller bulgur, samt en god sallad och tzatziki.

Följande är inte min bild, utan min inspirationskälla. (Bilden kommer från Vegme)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.