- 300 g Formbar färs
- 0,5 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl Matlagningsgrädde
- 0,25 dl ströbröd
- 0,5 tsk salt
- 1 msk soja
- 0,5 msk scharlottenlökfond
- 2 knippe färsk persilja
- Ett gäng träspett
- 1 citron
Hacka lök och vitlök, stek den mjuk.
Blanda grädde, ströbröd, salt, och den stekta löken. Rör sedan ner färsen, soja och fond.
Hacka persiljan och blanda den i smeten.
Forma avlånga biffar och tryck in spetten.
Stek en fin yta i stekpannan som du hade till löken. Lägg sedan i en ugnsform och tillaga ca 15 min på ca 200°c.
Servera med citronklyftor till och klyftpotatis eller bulgur, samt en god sallad och tzatziki.
Följande är inte min bild, utan min inspirationskälla. (Bilden kommer från Vegme)