Klassiker på julbordet. Jag äter den inte, men lagade den för alla andra i julas och det blev en succé. Receptet kommer från Vegomagasinet.

8 portioner på en buffé Förberedelse: Kan göras i förväg och frysas in

  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 1 kg potatis
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk saltgurka, finhackad
  • 1 msk ljus sojasås
  • 0,5 tsk mald kryddpeppar
  • 1 krm mald kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 7,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 3 msk mjölkfritt margarin

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs den gula löken i margarinet tills den mjuknar och blir lätt transparent.
3. Strimla potatisen fint och blanda med löken i en gratängform.
4. Mortla kapris och saltgurka till en puré. Du kan även mixa ihop det med en stavmixer. Blanda ner sojasås, kryddpeppar, kanel och salt. Det ska bli en så slät puré som möjligt.
5. Blanda purén med potatisen och löken. Häll över grädden.
6. Strö över ströbrödet och klicka på margarinet.
7. Gratinera din Jansson i 60 minuter tills den har fått fint med färg.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.