Jag och sambon körde en provsmakning av flera recept. Detta är det klart bästa. Receptet är hämtat från tidningen Djurens Rätt.

Tips: servera soppan som förrätt, och gärna med någon brödbit till.

4 portioner

  • 500 g jordärtskockor
  • 4 potatisar
  • 1 liter vatten
  • 2 msk buljongpulver (2 tärningar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt och svartpeppar
  • Kantareller och färsk timjan

Skala potatisen och jordärtskockorna. Dela dom i små bitar. Lägg ner i kastrull med vattnet och buljongen. Koka upp.

Tillsätt pressad vitlök, vin och matgrädde. Koka tills allt är mjukt, ca 20 min. Stek under tiden kantarellerna i margarin/olja och salt.

Häll över soppan i en mixer och mixa den slät. Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa soppan med färska timjankvistar och kantarellerna. Servera direkt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.