Jag och sambon körde en provsmakning av flera recept. Detta är det klart bästa. Receptet är hämtat från tidningen Djurens Rätt.
Tips: servera soppan som förrätt, och gärna med någon brödbit till.
4 portioner
- 500 g jordärtskockor
- 4 potatisar
- 1 liter vatten
- 2 msk buljongpulver (2 tärningar)
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dl vitt vin
- 3 dl matlagningsgrädde
- Salt och svartpeppar
- Kantareller och färsk timjan
Skala potatisen och jordärtskockorna. Dela dom i små bitar. Lägg ner i kastrull med vattnet och buljongen. Koka upp.
Tillsätt pressad vitlök, vin och matgrädde. Koka tills allt är mjukt, ca 20 min. Stek under tiden kantarellerna i margarin/olja och salt.
Häll över soppan i en mixer och mixa den slät. Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa soppan med färska timjankvistar och kantarellerna. Servera direkt!