Två recept i ett. Man börjar med att göra lövbiff, och vill man ha kebab så delar man upp i mindre bitar efter stekning.

  • 300 g formbar färs (anamma)
  • 1 tsk kummin (hela frön, ej spiskummin)
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Häll upp färsen och låt den tina, den ska inte hinna bli rumsvarm men ska inte vara frusen.

Blanda alla kryddor i en skål och strö sedan över den tinade färsen. Blanda väl.

Forma 4 typ pannbiffar. Lägg ett ark plastfolie på en skärbräda. Lägg en av biffarna i mitten. Lägg ett till ark plastfolie över och pressa/banka ut biffen till en tunn skiva.

Värm en stekpanna, ta av övre plastfolien, lägg försiktigt ner i pannan och ta genast bort andra plastfolien. Stek 1-2 min per sida. Upprepa.

Lövbiff: servera direkt, t.ex. med pommes, bea och en stor sallad.

Kebab: dela lövbiffskivorna i mindre bitar, servera t.ex. med sallad, vitlökssås och sirachaketchup i bröd.

Smaklig måltid!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.