Två recept i ett. Man börjar med att göra lövbiff, och vill man ha kebab så delar man upp i mindre bitar efter stekning.
- 300 g formbar färs (anamma)
- 1 tsk kummin (hela frön, ej spiskummin)
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk lökpulver
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk salt
Häll upp färsen och låt den tina, den ska inte hinna bli rumsvarm men ska inte vara frusen.
Blanda alla kryddor i en skål och strö sedan över den tinade färsen. Blanda väl.
Forma 4 typ pannbiffar. Lägg ett ark plastfolie på en skärbräda. Lägg en av biffarna i mitten. Lägg ett till ark plastfolie över och pressa/banka ut biffen till en tunn skiva.
Värm en stekpanna, ta av övre plastfolien, lägg försiktigt ner i pannan och ta genast bort andra plastfolien. Stek 1-2 min per sida. Upprepa.
Lövbiff: servera direkt, t.ex. med pommes, bea och en stor sallad.
Kebab: dela lövbiffskivorna i mindre bitar, servera t.ex. med sallad, vitlökssås och sirachaketchup i bröd.
Smaklig måltid!